Babysalmesang

Babysalmesang i Hellig Kors Kirke - Nørrebro

 

Nye hold starter mandag den 23. oktober:

 

Hold 1 kl. 10:00 - for børn  3-7 mdr.  - tilmelding via linket: https://forms.churchdesk.com/f/OsdAZ0SvkC
Hold 2 kl. 11:15 - for børn 8-12 mdr. - tilmelding via linket: https://forms.churchdesk.com/f/FhbzqC7ZjX

 

Deltagergebyr: 300 kr. for 8 gange

 

Spørgsmål besvares løbende på mail: hv@km.dk

Efter hver salmesang serveres der kaffe og croissanter som ramme for en hyggelig stund sammen med de andre deltagere på holdet.

 

Hvad er Babysalmesang:

Babysalmesang er en stund med nærvær og ro. En stund hvor du og dit barn (eller barnebarn) kan kigge hinanden dybt i øjnene, grine sammen og føle, at der er tid til fordybelse og ømhed.
Børn elsker at blive sunget for! Lige så, elsker det at blive vugget, at blive set og at indgå i fællesskab med andre børn. Nogle voksne synes måske, det er pinligt at synge eller fjollet at sidde med et rasleæg - men barnet elsker det, og dit barn synes, at netop din sangstemme er den smukkeste i verden!
Ud over den umiddelbare glæde ved sang og musik, er babysalmesang et enestående værktøj til udvikling af barnets sanseapparat, kropsfornemmelse og sprog.
Der sker et rent sansebombardement, når barnet hører sang, ser fagter - og senere selv udfører dem - ryster et rasleæg, klapper i hænderne, tramper i gulvet, danser på tæerne. Kirkens rum, skaber den perfekte ramme. Her er højt til loftet, stor akustik og flotte lysekroner - det hele er med til at styrke både voksnes og børns opmærksomhed omkring sangen.
Den danske salmebog indeholder nogle af vores smukkeste melodier og tekster. Her får I et repertoire, som I vil kunne vende tilbage til hele livet. Mariehønen Evigglad - omend det er en skøn sang - går hurtigt “af mode”. Men når børnene er ved at være for store til at lave fagter, kan I i stedet for tale om salmernes betydning. Salmedigtene indeholder stor poesi og kan udforskes hele livet.


Nanna Varmer Ipsen, som underviser i Babysalmesang i Hellig Kors Kirke, er uddannet klassisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium og har i 20 år beskæftiget sig med klassisk musik i form af sang, klaver, kor og babyrytmik.
Nanna har mange års erfaring med at arbejde med børn og musik. I den forbindelse, har hun taget kursus i babysalmesang fra Sjællands Kirkemusikskole ved Anne-Mette Riis og har gennemgået et marte-meo forløb med pædagog, Pia Lundt.
Med babysalmesang, skaber Nanna et rum som er 100% på barnets præmisser. Hvor barnet er i centrum og ikke bare er med på armen. Hvor alt foregår i barnets øjenhøjde og i et tempo som barnet kan følge med i. Nanna har et stort repertoire af salmer, sange og remser. I løbet af timen, når vi omkring alle barnets sanser og undervisningen varieres så der både er plads til fordybelse, nærvær og til fysisk udfoldelse.

Spørgsmål besvares løbende af Heidi Veicherts på mail: hv@km.dk